Grönt är skönt!

Strandstigen23_W

Det är onekligen något magiskt över ljuset som silas genom dem späda löven på vårens nyutslagna bokskog. Om någon vecka blir löven allt mer stumt gröna och släpper inte längre, lätt och skirt, igenom vårsolens ljus.

Comments

Oväntad men välkommen!

Ringmärkt stork i Tromtesunda, 2023

Storken är inte så vanlig i mina hemtrakter men likväl en fröjd att med intresse skåda. Månne är det ett besök med hjärtlig hälsning för att fira ett-årsdagen av ytterligare två innerligt välkomna liv?
Comments

Olikheter, en stor tillgång som sällan nyttjas!

Olikheter i samarbete blir en oanad tillgång
Comments

Hamnat på grön kvist?

lärkträd i vårskrud
Comments

Hänförande vackert!

Svalört och vitsippor i fullt flor

Så hänförande vackert i den hänryckande vårens tid. Nog är jag tacksam över att få ta del av naturen i alla dess färgrika skiftningar över växlande årstider. Lika tacksam är jag över det vi svenskar ska vara mäkta stolta över, och inte minst, omsorgsfullt vårda väl. Allemansrätten! En rätt som också kräver ett personligt ansvar men som ödmjukt ger var och en av oss möjligheten att bevista skog och mark och vara högst närvarande i stunden det händer.
Comments

Ett ögonblick i tiden

nässelfjäril på pion
Naturens sköna under! Fångat i sekundens ögonblick och som samtidigt minner om stundens så sköra förgänglighet.
Comments

I ständig rörelse

Contemporaneous 2020, agraffi.com. I brådskande rörelse.
Stress och en ständigt springande brådska…undrar om någon hann uppfatta och förstå hela bilden?
Comments

Sommarljuset hälsas och firas

Midsommarblomster i vacket högflor
Comments

Grafiskt

Grafiskt från Agraffi i grått, svart och rött på vitt.
Comments

Syren

Närstudie lila syren

På tur att briljera. Ej sedd och under mörk natt gör den sig ändå genom ljuvlig doft påtagligt närvarande. Nu står syrenen i sin allra fagraste fägring.
Comments

Hägg

Närbild på blommande hägg
Underbart är kort, men återkommer årligen med reservation för naturlig tidsvariation.
Comments

Vår

Prunus spinosa, närstudie av slånbuskar som står i full blom

Utan en vinter så rivstartar våren. Ovanligt tidigt är det allt, nu när slånbuskarna (Prunus spinosa) i Skåne allaredan står i sitt korta men undersköna högflor. Skynda Dig ut! Upplev kraften i naturens hoppfulla uppvaknande i all sin prakt och spirande skönhet.
Comments

Påsk

Glad Påskhälsning 2020

Denna veckan kallas också passionsveckan. Just nu, är ett bra tillfälle att ta vara på och stilla och tacksamt begrunda rikedomen i stundens närvaro. Att njuta tiden vi har och uppskatta det levande livet i mångfaldens breda och djupa omfång. I smått som stort, kort som långt, glädje som sorg, lätt som svårt. Livet har många och olika faser och förutsättningar som också berikar och som gör vår begränsade tid möjlig att sinnrikt upplevas.

Nu önskar jag Glad Påsk!
Comments

Utmaning och möjlighet

Momentum att skapa handlingskraft och rörelse för utvecklin

I svajande och oroliga tider då vardagen abrupt förändras tvingas hjärnan till arbete för att söka nya öppningar och möjligheter under drastiskt och snabbt förändrade förhållanden. Alternativa former och metoder söks och nya idéer föds. I motgång testas våra många och olika förmågor och vi kan i svårigheter finna något gott ur prövningen som vi inte kan undgå. Inget ont utan att det också för något gott med sig, säger ett gammalt ordspråk och det ligger inte bara hopp utan en hel del av nyttig och aktiv beredskap i den meningen. När det går knackigt gäller det att hålla modet uppe och att ansvarsfullt stötta varandra i vägen för ett mer stabilt och hållbart mål.
Comments

Med balanserat lugn

Rädsla är vår värsta fiende, kunskap vår bästa vän till försvar

Just nu prövas på högvarv allas vår impulskontroll över förivrade känslor. Det gäller att hålla styr på våra omedelbara rädslor och samtidigt hålla sig väl informerad. En nog så viktig grund är att vaket se till både fakta och erfarenhet i vår faktiska verklighet. Lika viktigt är att släppa det trånga jag-perspektivet och lyfta blicken och fokusera och tänka ur ett vi-perspektiv. Det krävs ett lugnt och sansat förnuft med god förmåga till balanserad avvägning för att undvika att konsekvenserna blir större än nödvändigt. Prövningar som dessa leder oss till nya och viktiga lärdomar om vi är uppmärksamma och nyttjar vår tid också till ett kritiskt och brett tänkande. Väg noga känsla mot förnuft för att på så sätt undvika förhastade och ödesdigra beslut. Bidra med Din hjälp, ta eget ansvar och visa varandra hänsyn. Vi har framöver en tid av många utmaningar men också möjligheter, dessutom har vi mycket att lära av de många erfarenheter vi nu bjuds.

Det mest slående för mig är hur sårbart vårt samhälle faktisk är konstruerat. Stressat och pressat är vårt arbetstempo. Det mesta fungerar just på marginalen och sällan finns någon back-up i personal eller material. Vi har en sjukvård och äldreomsorg som redan innan virusutbrottet gick på knäna. Förnödenheter är beräknade efter behov enbart för stunden och där de allra flesta saknar ett eget lagersystem för viktiga nödvändigheter. Vi har blivit bortskämda med att invagga oss i tron av att allt finns ändå att tillgå när vi behöver det. Men om något oförutsett händer då är vi snabbt satta ur spel. Ett faktum som nu visar sig få stora konsekvenser i vår redan hårt pressade samhällsstruktur. Kanske kom Corona som en mänsklighetens ögonöppnare? Att visa oss vikten av framförhållning och behovet av en plan B och ytterligare en plan C. Med förståndig insikt där vi ser till att ha ett något längre tidsperspektiv än just bara för dagen. Att inte lägga alla ägg i en och samma korg. Just för att sprida riskerna genom att vaket lära och därmed öka möjligheterna för att också lyckas.
Comments

Profilering

Annons agraffi

Upprepa, upprepa och upprepa…dem som etsar sig fast i medvetandet är dem som ständigt gör intryck för beständigt avtryck.
Comments

Livets resa

Trapped in a mess...
Det gäller att modigt och tålmodigt stå fast vid det som fakta och hjärta balanserat och tillsammans säger.
Comments

Udda eller jämnt?

Samtida grafisk form 2020
Nu ska vi skriva ett nytt årtal och hälsa ett nytt decennium. 20-talet har bara börjat och första arket är redan printat.
Comments

Julfrid och väntat decennieskifte

God Jul hälsning

Nu stundar långhelg och jag önskar Er en vilsamt härlig sån.
Väl mött 2020!
Comments

Fritt flöde med årligt resultat

Contemporary är ett tema sprungen ur en fritt flödande kreativitet och som började med ett grafiskt ägg i millennieskiftet. Sedan dess har det fyllts på med ytterligare motiv under eller mer exakt, över rubrikens tema. Kanske snart dags att göra ett samlingscollage med dess, om ytterligare ett år och motiv, hela 20 olika blad under två decennium. Hmmm, nu föddes en ny tanke som ska få utrymme att växa. Kommande nya år lär påminna mig nog så ofta om kollektionens växande antal i sina upprepade siffror…2020.

Nåväl, jag har många dagar och ett helt år att makligt fundera. Premiärdag valdes för att bringa ljus och förväntan till vår annars allt mer mörknande årstid. Idag är det 1 november och glädjande visning av årets motiv.

Motivet för 2019 printas i A2-format och föddes i en tanke som siktar framåt i spända och framåtdrivande segel. Jag undrar dock fortfarande vart den bärande vinden tar oss? Kommer vi alls någonvart nu när seglet inte ens längre är heltäckande för att samla och tillvarata vindens mäktiga kraft?

Contemporary 2019, A2 affisch från agraffi
Comments